Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 mililitresüt
- 1 büyük çay bardağıirmik
- 1 yemek kaşığıesmer şeker
- 2 adettrabzon hurması
- 8 adetşekersiz bebe bisküvisi
Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebi için süt, irmik ve şekeri bir tencere içerisinde orta ateşli ocakta kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim.
- Pişen sıcak muhallebiyi kaselere boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebiler soğurken Trabzon hurmasını soyup püre haline getirelim.
- Diğer yandan da bebe bisküvilerini toz haline getirelim.
- Soğuyan muhallebinin üzerine önce hurma püresini ekleyip bisküvi kıtırları ile süsleyelim.
Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifinin Servis Önerisi
Soğuk servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder