TRABZON HURMALI İRMİKLİ MUHALLEBİ TARİFİ


Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 mililitresüt
  • 1 büyük çay bardağıirmik
  • 1 yemek kaşığıesmer şeker
  • 2 adettrabzon hurması
  • 8 adetşekersiz bebe bisküvisi

    Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Öncelikle muhallebi için süt, irmik ve şekeri bir tencere içerisinde orta ateşli ocakta kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim.
    2. Pişen sıcak muhallebiyi kaselere boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
    3. Muhallebiler soğurken Trabzon hurmasını soyup püre haline getirelim.
    4. Diğer yandan da bebe bisküvilerini toz haline getirelim.
    5. Soğuyan muhallebinin üzerine önce hurma püresini ekleyip bisküvi kıtırları ile süsleyelim.

    Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifinin Servis Önerisi

    Soğuk servis edelim.

Yorumlar