Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığıton balığı
- 3 yemek kaşığımayonez
- 1 adetkırmızı soğan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 4-5 adetmarul yaprağı
İç Harcı İçin:
- 1,5 su bardağıun
- 3/4 su bardağısüt
- 1/2 su bardağısu
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 2 adetyumurta
Krep İçin:
Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifinin Püf Noktası
Krep hamurunu hazırlarken eğer topaklanma olursa blender yardımıyla pürüzsüzleştirebilirsiniz.
Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz krep dürümlerinizi hazırladıktan sonra hafif ısıtarak servis edebilirsiniz.
Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları kırın. Süt ve suyu da yumurtalarla beraber çırparak karıştırın.
- Kuru malzemeleri 2-3 seferde sıvı karışıma ekleyin.
- Çırpma teliyle çırparak hamura pürüzsüz bir kıvam verin.
- Krepleri pişireceğiniz tavayı ısıtın ve zeytinyağıyla hafif yağlayarak pişirmeye hazır hale getirin.
- Kepçe yardımıyla tavaya dökün ve tavayı çevirerek hamuru yayın.
- Krepleri pişirin ve üst üste dizerek olabildiğince sıcak kalmasını sağlayın.
Kreplerin Hazırlanışı:
- Ton balığının fazla yağını süzün ve bir kaba alın.
- Mayonez, halka halka doğranmış kırmızı soğan, iri iri doğranmış marul yapraklarını ve baharatları ekleyerek harcı karıştırın.
- Pişen kreplerin yarısına hazırladığınız harcı yaydırın ve yuvarlayarak krep dürümünüzü hazırlayın. İşte bu kadar. Afiyetler olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder