Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyumurta
- 1/4 su bardağızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 su bardağı pudra şeker
- 2,5 su bardağıun
- 1/2 su bardağımısır nişastası
- 1 paketkabartma tozu
Tırtıl Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Tereyağını
soğutup ilave etmek, hamurun içindeki diğer malzemelerin yapısının
bozulmasını önler. Erittiğiniz tereyağının oda sıcaklığına gelmesini
bekleyin.
Tırtıl Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre kurabiye hamuruna rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya özütü ya da tarçın ekleyebilirsiniz.
Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı karıştırma kabına alın. Toz şekeri ekledikten sonra şeker kristalleri tamamen eriyene kadar mikserle karıştırın.
- Kısık ateşte eritip, 1-2 dakika kadar soğuttuğunuz tereyağı ve zeytinyağını ilave edin.
- Elenmiş un, mısır nişastası ve kabartma tozu kattığınız kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.
- Kurabiyeye tırtıl şeklini vermek için; ucunda tırtıklı duy olan krema poşetine kurabiye hamurunu doldurun ya da yağlanmış duy içine hazırladığınız hamurdan bir miktar alın.
- Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kapladıktan sonra krema sıkma poşeti ya da duya parmağınızla bastırarak uzun,ince ve tırtıklı şekillerde kurabiyeler hazırlayın.
- Kabarma paylarını göz önünde bulundurarak aralıklı olarak fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyeleri, arzuya göre spiral şekillerde hazırlayın.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında, orta rafta 20-25 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri ılındıktan sonra çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın.
Tırtıl Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi
Arzu
ettiğiniz şekil ve uzunluklarda tırtıl kurabiyeler hazırlayabilir,
eritilmiş çikolataya batırdıktan sonra birbirlerine yapıştırarak da
servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder