Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 1 adetkuru soğan
- 2 adethavuç
- 1 adetkırmızı dolmalık biber
- 1 adetkereviz sapı
- 1 adetkabak
- 2 daltaze soğan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 6 su bardağısu
- 1/2 su bardağıyoğurt
- 2 yemek kaşığıun
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 adetyumurta sarısı
- 3-4 damlalimon
Terbiyesi için:
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Çorbanın renginin daha berrak olması için nişasta içeren patatesi kullanmayın.
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Tüm sebzeleri, aynı anda pişmelerini sağlamak için eşit büyüklükte doğramaya özen gösterin.
Terbiyeli Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın. Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.
- Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.
- 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder