TEPSİDE KUMPİR TARİFİ (Hala denemediyseniz :)Mutlaka deneyiniz)

https://yemek.com/tarif/tepside-kumpir/ | Tepside Kumpir Tarifi

Tepside Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adetpatates
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 su bardağıkonserve mısır
  • 1 su bardağıhaşlanmış bezelye
  • 1 su bardağıhaşlanmış havuç
  • 1.5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
  • 5 adetuzun sosis
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 kasezeytin
  • 1 çay bardağıkornişon turşu
  • 1 tatlı kaşığısalça
  • 1 tutamtuz
  • 3 yemek kaşığımayonez
  • 3 yemek kaşığıketçap

Tepside Kumpir Tarifinin Püf Noktası

Bu tarifin patatesli kısmını önceden hazırlayıp, fırın kabına yayabilir ve kurumasını önlemek için üstünü streç filmle kaplayarak buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz. Ertesi gün diğer malzemeleri ekleyerek fırında pişirebilirsiniz.

Tepside Kumpir Tarifinin Pişirme Önerisi

Malzemeler • 6 adet patates • 2 yemek kaşığı tereyağı • 1 su bardağı konserve mısır • 1 su bardağı haşlanmış bezelye • 1 su bardağı haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri • 5 adet uzun sosis • 1 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 kase zeytin • 1 çay bardağı kornişon turşu (doğranmış) • 1 tatlı kaşığı salça • 1 tutam tuz Üstü İçin • 3 yemek kaşığı mayonez • 3 yemek kaşığı ketçap

Tepside Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri güzelce haşlayın ve ardından kabuklarını soyup, püre haline getirin.
  2. 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı, tereyağını ve biraz tuzu, ezilmiş olan patateslerle harmanlayın ve kaşar eriyene dek karıştırın.
  3. Hazırladığınız kaşarlı püreyi, yapışmaması için içini ıslattığınız bir fırın kabına güzelce bastırarak yayın.
  4. Sosisleri halka halka doğrayın ve yağla birlikte, bir tavada güzelce pişirin. Ardından salçayı da ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurduktan sonra altını kapatın.
  5. Fırın kabına yaydığınız patateslerin üstüne sosisleri serpiştirin.
  6. Ardından doğranmış zeytinleri, turşuyu, mısırı, bezelyeyi ve havuçları da serpiştirin.
  7. En üste kalan kaşarları da serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşarlar eriyene dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  8. Fırından alın ve dilimleyin. Üstünü ketçap ve mayonezle süsleyerek servis edin.Afiyet olsun:)

Yorumlar