Tepside İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağıköftelik ince bulgur
1/2 su bardağıirmik
2 adet küçük boypatates
1 yemek kaşığıdomates salçası
1 yemek kaşığıbiber salçası
1 adetyumurta
1 tatlı kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığıkarabiber
2 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
İç harçı için:
500 gramkıyma(orta yağlı)
2 yemek kaşığıtereyağ
2 adet orta boysoğan
1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıkimyon
1 su bardağıantep fıstığı içi
Tepside İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Bulgurla irmiği derin bir kaseye alın ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su koyup kasenin üzerini kapatın.
- Bu arada tereyağını bir tavaya alın üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
- Soğanlar hafif yumuşayınca kıymayı ekleyin, kıyma iyice kavrulana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Kıyma kavrulunca, harcın içine fıstık ve baharatları ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- İyice yumuşayana kadar haşladığınız patatesler, bulgurlu karışıma eklemek için soyun.
- Demlenen irmik ve bulguru havalandırın ve hafif soğutun.
- Tereyağ dışındaki diğer malzemeleri de üzerine ekleyip en az 10 dakika boyunca yoğurun.
- Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
- Pişirme kabınızı hafif yağlayın.
- Bulgurlu
karışını 2 eşit parçaya bölün. İster 2 parça streç film arasında açarak
2 adet eşit hamur elde edin; isterseniz de elinizle incelterek, parça
parça tepsiye yerleştirin.
- İlk katı koyduktan sonra kıymalı harcın tamamını yayın ve 2. kat bulgurlu hamuru da üzerine serin.
- Eritilmiş tereyağı da üzerine gezdirip tepsiyi fırına verin.
- Üzeri kıtırlaşana kadar 30 dakika kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder