1 kilogramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1 adetsoğan(ince kıyılmış)
1 demetmaydanoz(ince kıyılmış)
2 adetsivri biber(ince kıyılmış)
3 dişsarımsak(dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığıkimyon
1/2 tatlı kaşığıtuz
1/2 tatlı kaşığıkarabiber
1/2 tatlı kaşığıpul biber
4 yemek kaşığıtereyağ(eritilmiş)
1,5 yemek kaşığıbiber salçası
1 su bardağısu(biber salçasını sulandırmak için)
1 adetdomates(üzeri için)
1 adetbiber(üzeri için)
1 adetkırmızı biber(üzeri için)
Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir
kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber,
sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.
- Malzemeler
birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı
karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
- Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
- Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.
- Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
- Boydan
ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine
güzelce dizdikten sonra 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak
servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder