Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gramtavuk göğsü(kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)
- 2 adetbostan patlıcanı
- 1 adetdomates
- 1 su bardağıdomates püresi(3 adet robotta çekilmiş domates)
- 1 adetkapya biber
- 5 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 adetsoğan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 2 su bardağısıvı yağ
Patlıcanları kızartmak için:
Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz patlıcanları kızartmadan, sadece fırınlayarak da bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates püresi için 3 adet domatesi robottan çekin ve onu da tavaya ilave edin.
- Son olarak küp küp doğranmış, haşlanmış tavuk göğüs etlerini de ekleyin. Baharatla tatlandırın ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Kızarttığınız
patlıcanları, tereyağı ile dibini yağladığınız bir fırın tepsisine
dizin ve üstlerine hazırladığınız tavuklu harcı paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.Fırından alın ve üstlerini dere otu ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder