TAVUKLU PATLICAN OTURTMA TARİFİ


Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gramtavuk göğsü(kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)
  • 2 adetbostan patlıcanı
  • 1 adetdomates
  • 1 su bardağıdomates püresi(3 adet robotta çekilmiş domates)
  • 1 adetkapya biber
  • 5 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 adetsoğan
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

    Patlıcanları kızartmak için:

  • 2 su bardağısıvı yağ

Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifinin Püf Noktası

Dilerseniz patlıcanları kızartmadan, sadece fırınlayarak da bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun ve kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartın.Fazla yağlarını çekmeleri için bir kağıt havlunun üstüne alın.Soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağını kızdırdığınız bir tavada pembeleşene dek soğanları kavurun. Ardından ince doğranmış kapya biberi ve küp küp doğranmış domatesi de ekleyin.
  1. Domates püresi için 3 adet domatesi robottan çekin ve onu da tavaya ilave edin.
  2. Son olarak küp küp doğranmış, haşlanmış tavuk göğüs etlerini de ekleyin. Baharatla tatlandırın ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika pişirin.
  3. Kızarttığınız patlıcanları, tereyağı ile dibini yağladığınız bir fırın tepsisine dizin ve üstlerine hazırladığınız tavuklu harcı paylaştırın.
     Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.Fırından alın ve üstlerini dere otu ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Yorumlar