500 gram aşurelik buğday(en az 3 saat önceden sıcak suda bekletilmiş)
2 adet tavuk but(kalçalı, haşlanmış ve didiklenmiş)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığısıvı yağ
150 gram tereyağı
1 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
1 litre su (buğdayı pişirmek için)
3 kepçe tavuk suyu
Tavuklu Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tercihen
1 gün önceden suda beklemiş buğdayları bir tencereye alın ve üzerine su
ekleyip buğdaylar patlayıp yumuşayana kadar pişirin.
- Buğdaylar
suyunu çekince üzerine 3 kepçe daha tavuk suyu ekleyin ve ezilecek
kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Bu esnada buğdaylara hiç kaşık
değmemesi gerekiyor.
- Tahta bir kaşık yardımıyla kısık ateşte buğdayları yavaş yavaş ezin.
- Haşlanmış tavukları da ekleyip beraber ezmeye devam edin.
- Tuz
ve karabiberi de ekleyip macun kıvamına gelene kadar ezmeye devam edin.
Bu işlem uzun sürecektir. Bu esnada altı tutmaması için ateşi kontrol
ederek pişirin.
- Tereyağını ayrı bir tavada eritin.
- Üzerine toz kırmızı biber ekleyin ve ocaktan alın.
- Pişen
ve iyice macun kıvamına gelen keşkeği servis tabaklarına alın ve
üzerine toz biber- tereyağ karışımından döküp servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder