Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığısıvı yağ
- 1 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
- 3 adetçarliston biber
- 1 adetkırmızı kapya biber
- 300 gramtavuk göğsü(didiklenmiş)
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
İç Harcı İçin:
- 2 adetyumurta
- 1,5 su bardağısüt
- 1 su bardağıun
- 1 çay kaşığıtuz
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
Krep İçin:
- 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
- 3 su bardağıbeşamel sos
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Ardından süt, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Krep tavasını ısıtın. Isınmış olan tavaya bir kepçe harç dökün ve tüm tavaya yayıp arkalı önlü pişirin.
- İç harcı hazırlamak için, bir tavaya sıvı yağı ekleyin. Üzerine piyazlık doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurduktan sonra biberleri de ekleyin.
- Didiklemiş olduğunuz tavukları, tuzu, karabiberi de ekledikten sonra karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın.
- Boş bir kaseye pişirmiş olduğunuz kreplerden birini yerleştirin. Üzerine iç harçtan ekleyip kapatın ve ters çevirip fırına dayanıklı bir fırın kabının içerisine yerleştirin.
- Kreplerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra 180 derece fırında, 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder