Tavuk Suyuna Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağıarpa şehriye
- 2 adetyeşil biber
- 1 adetkapya biber
- 1/2 adettavuk göğsü
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
- 1 tatlı kaşığıtuz(damak tadınıza göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
- 3,5 su bardağısıcak su(sevdiğiniz kıvama göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
Tavuk Suyuna Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü önceden tuzu da eklenerek haşlanıp didiklenir.
- Tavuk suyu kenarda beklemeye alınır.
- Yeşil ve kırmızı biberler temizlendikten sonra enine ince ince doğranır.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur. Tereyağı eridikten sonra 1 su bardağı arpa şehriye eklenir rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Doğradığımız kırmızı ve yeşil biberler eklenir, 2-3 dakika da biberler ile birlikte kavrulur.
- Kenarda beklettiğimiz tavuk suyu yarı yarıya sıcak su ile sulandırlarak (500 ml tavuk suyu, 500 ml sıcak su) çorbaya eklenir.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuklar da çorbaya eklenir (tavuk suyunu yarı yarıya sulandırarak kullandığımız için tuzu kontrol edilmelidir, gerekiyorsa ilave tuz eklenebilir).
- Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. İçiniz ısınsın.
Tavuk Suyuna Çorba Tarifinin Servis Önerisi
Bu çorbaya karabiber, pul biber ya da limon çok yakışmaktadır. Damak zevkinize göre seçiminizi yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder