Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gramfileto tavuk göğsü
- 4 adetarpacık soğan
- 1 adetorta boy kırmızı biber
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 1 adetlimon suyu
- 1 yemek kaşığıyoğurt
- 1/4 çay kaşığıtoz kişniş
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1 adetdefne yaprağı
Marinasyonu için:
- 1/4 demetdereotu
Servisi için:
Tavuk Şiş Tarifinin Püf Noktası
Tavuk
şişleri marinasyon karışımında, kapalı bir kapta ve buzdolabında
vaktiniz varsa bir gün kadar beklettikten sonra da ızgara ya da ızgara
izli döküm tavada kızartabilirsiniz.
Tavuk Şiş Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre marinasyon karışımına 1 tatlı kaşığı kadar hardal ekleyebilirsiniz.
Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kemiksiz olarak satın aldığınız fileto tavuk göğsünü tavuk şiş hazırlamak için iri küpler halinde kesin.
- Kabuğunun kolayca soyulabilmesi sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğanları halka halka dilimleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi küçük parçalar halinde kesin.
- Tavuk şişin marinasyon karışımı için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, yoğurt, toz kişniş, taze çekilmiş tane karabiber ve defne yaprağını tavuk etleriyle birlikte derin bir kapta harmanlayın.
- En az 20 dakika marinasyon karışımında beklettiğiniz tavuk parçalarını, bir tavuk, bir arpacık soğan dilimi, bir kırmızı biber parçası olmak üzere tahta şişlere dizin.
- Baharatlar ve zeytinyağıyla çeşnilenen tavuk şişleri, önceden kızdırdığınız ızgara ya da ızgara izli yağsız tavada yüksek ateşte, aralarda ters çevirerek kızartın.
- Bütün olarak ya da servis tabağına tahta şişlerinden sıyırdığınız tavuk etlerini sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder