
Tavuk Rosto Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adettavuk göğsü
- 2 adetyumurta sarısı
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 2 yemek kaşığıgaleta unu
- 1 adetkırmızı biber
- 1 adetsarı biber
- 1 su bardağıhaşlanmış bezelye
- 2 su bardağımısır gevreği(ezilmiş)
- 1 avuçmaydanoz yaprağı(ince kıyılmış)
Tavuk Rosto Tarifi Nasıl Yapılır?
- Parçalara ayırdığınız tavuk göğüslerini bir mutfak robotunda kıyma kıvamına gelecek şekilde çekin.
- Yumurta sarıları, zeytinyağı, tuz, karabiber ve galeta ununu robot haznesine ekleyerek tavuklarla iyice birleşince dek robotta çekin.
- Tavuklu harcı geniş bir kaseye alarak içine küp doğradığınız kırmızı biberi, sarı biberi ve bezelyeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birbirine geçene dek karıştırın.
- Hazırladığınız rosto harcını tezgah üzerine yağlı bir kağıda alın ve yuvarlayarak baton şeklini verin.
- Ezdiğiniz mısır gevreğini maydanozla karıştırın ve tavuk rosto harcının her yerini bununla kaplayın.
- Yağlı kağıtla beraber bir tepsiye yerleştirin ve ısıttığınız 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Tavuk rostonuz hazır, afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder