Tavuk Rosto Tarifi İçin Malzemeler
4 adettavuk göğsü
2 adetyumurta sarısı
3 yemek kaşığızeytinyağı
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
2 yemek kaşığıgaleta unu
1 adetkırmızı biber
1 adetsarı biber
1 su bardağıhaşlanmış bezelye
2 su bardağımısır gevreği(ezilmiş)
1 avuçmaydanoz yaprağı(ince kıyılmış)
Tavuk Rosto Tarifi Nasıl Yapılır?
- Parçalara ayırdığınız tavuk göğüslerini bir mutfak robotunda kıyma kıvamına gelecek şekilde çekin.
- Yumurta
sarıları, zeytinyağı, tuz, karabiber ve galeta ununu robot haznesine
ekleyerek tavuklarla iyice birleşince dek robotta çekin.
- Tavuklu
harcı geniş bir kaseye alarak içine küp doğradığınız kırmızı biberi,
sarı biberi ve bezelyeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla malzemeler
birbirine geçene dek karıştırın.
- Hazırladığınız rosto harcını tezgah üzerine yağlı bir kağıda alın ve yuvarlayarak baton şeklini verin.
- Ezdiğiniz mısır gevreğini maydanozla karıştırın ve tavuk rosto harcının her yerini bununla kaplayın.
- Yağlı
kağıtla beraber bir tepsiye yerleştirin ve ısıttığınız 190 derece
fırında 45 dakika pişirin. Tavuk rostonuz hazır, afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder