TAVUK ROSTO TARİFİ


Tavuk Rosto Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adettavuk göğsü
  • 2 adetyumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 2 yemek kaşığıgaleta unu
  • 1 adetkırmızı biber
  • 1 adetsarı biber
  • 1 su bardağıhaşlanmış bezelye
  • 2 su bardağımısır gevreği(ezilmiş)
  • 1 avuçmaydanoz yaprağı(ince kıyılmış)

Tavuk Rosto Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Parçalara ayırdığınız tavuk göğüslerini bir mutfak robotunda kıyma kıvamına gelecek şekilde çekin.
  2. Yumurta sarıları, zeytinyağı, tuz, karabiber ve galeta ununu robot haznesine ekleyerek tavuklarla iyice birleşince dek robotta çekin.
  3. Tavuklu harcı geniş bir kaseye alarak içine küp doğradığınız kırmızı biberi, sarı biberi ve bezelyeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birbirine geçene dek karıştırın.
  4. Hazırladığınız rosto harcını tezgah üzerine yağlı bir kağıda alın ve yuvarlayarak baton şeklini verin.
  5. Ezdiğiniz mısır gevreğini maydanozla karıştırın ve tavuk rosto harcının her yerini bununla kaplayın.
  6. Yağlı kağıtla beraber bir tepsiye yerleştirin ve ısıttığınız 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Tavuk rostonuz hazır, afiyet olsun!

Yorumlar