Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parçatavuk pirzola
- 1 tatlı kaşığıkarabiber
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığıkekik
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıyoğurt
- 1 dişrendelenmiş sarımsak
Tavuk Pirzola Tarifinin Püf Noktası
Tavukları sos ile harmanladıktan sonra bir gece dolapta marine olmasını beklerseniz daha yumuşak tavuklar elde edersiniz.
Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı, sarımsak, yoğurt ve baharatları derin bir kapta birleştirin.
- Tavuk pirzolaların üzerine çizikler atın ve içerisine alın. Ardından sos ile harmanlayın.
- Yanmaz kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
- Üst ve alt taraflarının kızardığından emin olduktan sonra fırından alın ve servis edin. Afiyetler olsun.
Tavuk Pirzola Tarifinin Servis Önerisi
Yanında bir tabak pilav ile enfes olur.
Yorumlar
Yorum Gönder