TAVUK PİRZOLA TARİFİ

Tavuk Pirzola Tarifi

Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parçatavuk pirzola
  • 1 tatlı kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığıkekik
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıyoğurt
  • 1 dişrendelenmiş sarımsak

Tavuk Pirzola Tarifinin Püf Noktası

Tavukları sos ile harmanladıktan sonra bir gece dolapta marine olmasını beklerseniz daha yumuşak tavuklar elde edersiniz.

Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı, sarımsak, yoğurt ve baharatları derin bir kapta birleştirin.
  2. Tavuk pirzolaların üzerine çizikler atın ve içerisine alın. Ardından sos ile harmanlayın.
  3. Yanmaz kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
  5. Üst ve alt taraflarının kızardığından emin olduktan sonra fırından alın ve servis edin. Afiyetler olsun.

Tavuk Pirzola Tarifinin Servis Önerisi

Yanında bir tabak pilav ile enfes olur.

Yorumlar