Tavuk Piccata Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetfileto tavuk göğsü (200'er gramlık)
- 3 yemek kaşığıun
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıtereyağı
Kızartmak için:
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1 su bardağısıcak tavuk suyu
- 1/2 çay bardağılimon suyu
- 2 yemek kaşığıkapari turşusu
- 1/4 demetmaydanoz
Sosu için:
Tavuk Piccata Tarifinin Püf Noktası
Ortadan
ikiye kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini zedelememek için üzerlerini
streç film ile kapladıktan sonra bir et döveceği yardımıyla dövün.Kızgın
tava ve yağda kısa sürede, arkalı önlü ters çevirerek pişirin. Kapari
turşusu tuzlu olduğu için ekstra tuz kullanmayın.
Tavuk Piccata Tarifinin Pişirme Önerisi
Sıcak
tavuk suyu yerine arzuya göre beyaz şarap ilavesiyle sosu
hazırlayabilir, limon suyu ile çektirdikten sonra diğer malzemeleri
katabilirsiniz.
Servis tabağında arzu ettiğiniz yeşilliklerden oluşan salataya yer verebilirsiniz
Tavuk Piccata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kemiksiz fileto tavuk göğüs etlerinin üzerini bir kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla orta kısımlarından uzunlamasına kesin.
- İnce dilimlere ayırdığınız fileto tavuk göğüslerinin üzerini streç film ile örttükten sonra et döveceği ile döverek inceltin.
- Geniş bir tabakta un, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi karıştırın. Tavuk dilimlerini arkalı önlü una bulayıp, bir servis tabağına alın.
- Geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını birlikte eritin. Tavuk etlerini kızgın yağda, yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Kızaran tavukları bir servis tabağına alın. Kızartma tavasında kalan yağın üzerine sıcak tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Ardından limon suyunu kattığınız sosu 2 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Bütün ya da arzuya göre ince ince doğradığınız kapari turşularını tavaya alın.
- Sosa kıvam ve parlaklık vermesi için tereyağını ilave edin, eriyene kadar karıştırın. Son olarak incecik kıyılmış maydanozu kattığınız sos karışımına kızaran tavukları alın.
- Sosuyla birlikte 2-3 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz tavuk etlerini servis tabağına alın. Sosundan ilave ettiğiniz tavuk göğüslerini sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder