TAVUK FAJİTA TARİFİ

https://yemek.com/tarif/tavuk-fajita/ | Tavuk Fajita Tarifi

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetfileto tavuk göğsü (200'er gramlık)
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 2 adetorta boy kapya biber
  • 2 adetorta boy yeşil dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığısoya sosu
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkekik
  • 4 adettortilla ekmeği

    Marine için:

  • 3 yemek kaşığılimon suyu
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 3 dişsarımsak
  • 1 çay kaşığıpudra şekeri

Tavuk Fajita Tarifinin Püf Noktası

Tüm malzemeleri jülyen doğrayınız.

Tavuk Fajita Tarifinin Pişirme Önerisi

Arzu ettiğiniz baharatları marine karışımına ekleyebilirsiniz.Renk çeşitliliği açısından sarı dolmalık biber de kullanabilirsiniz.

Tavuk Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları 3-4 cm. uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Marine karışımı için; sarımsakları incecik doğrayın.
  2. Limon suyu, pudra şekeri, karabiber ve incecik doğranmış sarımsaklarla jülyen şeklinde kesilmiş tavuk etlerini bir kapta harmanlayın. 30 dakika bekletin.
  3. Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
  4. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin.
  5. Marine karışımında bekleyen tavuk etlerini katın ve tavuklar renk alana kadar yaklaşık 7 dakika pişirin.
  6. Soya sosu, tuz ve kekik eklediğiniz sebzeli-tavuklu harcı 3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  7. Hazırladığınız tavuklu iç harcı, tortilla ekmekleri arasına paylaştırdıktan sonra rulo şeklinde sarın. Bekletmeden servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar