Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyufka
- 1 kasepeynir
- 1 yemek kaşığıtereyağı
Pişirmek için:
- 1/2 su bardağısüt
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 3 yemek kaşığıyoğurt
Sosu için:
Tavada Yalancı Su Böreği Tarifinin Püf Noktası
Yufkalarınızın
taze olmasına özen gösterin. Kullanacağınız yoğurdun sulu kısımlarından
katarsanız sosunuz daha lezzetli olacaktır. Dilerseniz böreğinizi
kıymalı, patatesli ya da sebzeli de yapabilirsiniz. Böreğinizin daha
lezzetli olmasını isterseniz böreği tavanın içerisinde hazırladıktan
sonra buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Sosu içine emecek ve daha
lezzetli olacaktır. İlk yufkayı sermeden önce tavanızı mutlaka tereyağı
ile güzelce yağlayın. Böreğin altı piştikten sonra kapak yardımıyla ters
çeviririrken elinizi yakmamaya özen gösterin. Kısık ateşte daha uzun
sürede daha lezzetli bir şekilde de pişirebilirsiniz.
Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos malzemelerini bir kabın içerisine alın, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
- Tavayı tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. İlk yufkayı tavaya serin. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtın.
- Diğer yufkaları 6 eşit parçaya bölün. 12 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Yufkaları sosa bulayın. Tavaya yerleştirin. Aralarına da peynirleri serpiştirin.
- Kenarlardan taşan yufkaları diğer yufkaların üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirip tavanızı ocağa alın.
- Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmış olup olmadığını kontrol edin.
- Böreğin alt kısmı kızarınca tavanın kapağı yardımıyla elinizi yakmamaya özen göstererek böreğinizin ters çevirip kapağın üzerine aktarın. Böylelikle kızarmış kısmı üst tarafta kalacaktır.
- Ardından tavanızı yeniden yağlayın. Böreğinizi kapağın üzerinden tavaya kaydırın.
- Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder