TAVADA ANTRİKOT VE ISPANAKLI PATATES PÜRESİ TARİFİ

Cook Zone Antrikot Tarifi

Tavada Antrikot ve Ispanaklı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

    Eti için:

  • 2 adetantrikot (250'şer gramlık)
  • 1/2 demettaze kekik
  • 1 başsarımsak
  • 3 adetdefne yaprağı
  • 4 yemek kaşığıtereyağı
  • 1/2 çay kaşığıiri çekilmiş tuz
  • 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

    Ispanaklı patates püresi için:

  • 500 gramıspanak
  • 500 grampatates
  • 3 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 çay bardağısıcak süt
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkarabiber

    Servisi için:

  • 1/2 adetküp doğranmış şeftali
  • 1 adetdilimlenmiş mürdüm eriği
  • 1/2 adetyufka
  • 4 adetyenilebilir çiçek

Tavada Antrikot ve Ispanaklı Patates Püresi Tarifinin Püf Noktası

Haşlanmış ıspanakları, vitamin ve minarel değerlerini kaybetmemeleri için haşladıktan sonra buzlu soğuk suda bekletmeye özen gösterin.Mümkünse ızgara izli döküm tava kullanın.

Tavada Antrikot ve Ispanaklı Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanaklı patates püresini hazırlayalım. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, büyük parçalar halinde doğrayın. Kaynayan bol tuzlu suda patatesleri haşlayın.
  2. Haşlanan patatesleri bir kevgir yardımıyla kenara alın ve kaynar suya ıspanakları atın. 30 saniye kadar haşladıktan sonra buzlu ya da çok soğuk su içine ıspanakları alın.
  3. Mutfak robotunuz varsa bu noktadan sonra işiniz kolaylaşacak. Haşlanmış sıcak patatesleri ve iyice suyu sıkılmış ıspanakları, sıcak süt ve tereyağı ekleyip düşük devirde bir kaç tur püre oluncaya kadar karıştırın.
  4. Hazır durumda olan püreyi tadın ve tuz ile karabiber ekleyin. Sıkma torbasına aldığınız ıspanaklı püreyi bir kenarda bekletin.
  5. Kalın tabanlı tavanızın dumanlar çıkartacak kadar ısındığından emin olun. Antrikot dilimlerinin her iki tarafını da iri çekilmiş tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.
  6. İyice kızan tavada her iki tarafını da yakmadan kahverengi amber rengini koruyacak şekilde mühürleyin.
  7. Etler mühürlendikten sonra tavaya ortadan ikiye kesilmiş bir baş sarımsak, kekik ve defne yapraklarını atın. Bu aşamada ekleyeceğiniz tereyağı, yüksek ısıyla otların bir anda yanmasını engelleyecektir. Tavanın ısısını kontrol ederek tereyağını kaşıkla sürekli olarak et dilimlerinin üzerine gezdirin.
  8. Etinizi istediğiniz derecede piştikten sonra dinlenmeye alın. Servisinde kullanacağınız yufkayı, bu esnada önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ısıtın.
  9. Dilimlediğiniz meyveleri, eti pişirdiğiniz aromalı sıcak tereyağında 30 saniye kadar alt üst edin. An itibariyle etiniz ve garnitürler servise hazır.
  10. Servis tabağını düzenlerken doğaçlama davranabilirsiniz. Unutmamanız gereken tek şey; etin ön planda olduğu bir tabak hazırlamanız gerektiği. Şimdiden elinize sağlık,AFİYETOLSUN..

Yorumlar