Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gramoda sıcaklığında tereyağı
- 1 adetyumurta sarısı
- 1 su bardağıpudra şekeri
- 1 paketvanilya
- 3/4 çay bardağısıvı yağ
- 1 su bardağımısır nişastası
- 2 - 2,5 su bardağıun
- 4 yemek kaşığımarmelat
Üzeri için:
Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası
Elde
edeceğiniz hamurun çok yumuşak olması gerekiyor. Bu yüzden çok fazla
nişasta ya da un eklememeye özen gösterin. Üzerine dilediğiniz marmelatı
koyabileceğiniz gibi dilediğiniz apartlarla farklı şekiller
verebilirsiniz. Kurabiye hamurunu buzdolabında da bekletebilirsiniz.
Evinizde sıkma torbası yoksa dayanıklı bir kilitli poşetin uç kısmını
çok minik bir şekilde kesin ve ucuna apartları yerleştirin. Bu şekilde
kurabiye hamurunuza şekil verebilirsiniz.
Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Orta boy bir kabın içerisine tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırın.
- Tüm malzemeler birbirlerine karıştığında nişastayı ekleyin. Azar azar un ekleyerek yumuşacık kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Yumuşak kıvamlı kurabiye hamurunu sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine yuvarlak ve içi dolu olacak şekilde sıkın ve kurabiye şeklini verin.
- Üzerlerine dilediğiniz marmelatı koyun ve 165 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder