Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gramkuşbaşı dana eti
- 1 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 3 dişsarımsak
- 1 yemek kaşığıun
- 1 tatlıkaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 2 adetorta boy patates
- 1 adetorta boy havuç
- 3 su bardağısıcak su
- 4 adettane karabiber
Tas Kebabı Tarifinin Püf Noktası
İlk
olarak yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini
öncelikle kendi suyunda pişirin. Sosun berrak olması için bu esnada
yüzeye çıkan kahverengi köpük kısımlarını tencereden alın.
Tas Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya
göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu
kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesin nişastası ile
yakalayabilirsiniz.Kuru soğanı rendeledikten sonra kullanabilir, salça
yerine rendelenmiş domates tercih edebilirsiniz.
Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın.
- Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin.
- Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin.
- Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder