
Tüm detayları ve Fransız şeflerin gizli sırlarını barındıran tarifimizi mutlaka deneyin. Şimdiden ellerinize sağlık:)
Tarte Tatin Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gramun
- 125 gramsoğuk tereyağı
- 62 grampudra şekeri
- 1/4 çay kaşığıtuz
- 5 yemek kaşığısoğuk su
Hamuru için:
- 9 adetelma
- 2 su bardağısu
- 1 su bardağıtoz şeker
- 4 yemek kaşığıtereyağı
- 1 adetçubuk tarçın
- 1 paketvanilya
İçi için:
- 1,5 su bardağıtoz şeker
Tarte Tatin Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için kuru malzemeleri eleyip bir robota ya da derin bir kaba alın. Donmuş tereyağı parçalarını ekleyip kum kıvamına gelene kadar karıştırın ya da ezin.
- Son olarak azar azar soğuk su ekleyip hamuru yoğurmadan sıkıştırarak toparlayın. Streç filmin içine hamuru koyup sıkıştırın ve buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
- Şerbet için su, şeker, tereyağı, tarçın ve vanilyayı kaynatın. Elmaları soyun, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
- Elmaları şerbete atın, kapağını kapatın ve yumuşayana kadar 5-7 dakika pişirin. Pişen elmaları dağılmamaları için süzerek başka bir kaba alın ve soğutun.
- Karamel için kalın tabanlı bir tavayı ısıtın ve şekeri azar azar ekleyerek koyu renkli ve ince kıvamlı bir karamel yapın. Karameli fırına dayanıklı bir cam ya da metal tepsiye alın.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın. Tepsiyle ölçü alıp kenarlarını kesin. Hamurun tekrar sertleşmesi için buzdolabına koyun.
- Elmaları karamelin üzerine hiç boşluk kalmayacak şekilde bastırarak dizin. Hamuru dolaptan çıkarın ve üzerine çatal ile delikler açın.
- Hamuru elmaların üzerine yerleştirip bastırın. Tatlıyı 190-200 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen tatlıyı tezgahta 5-10 dakika dinlendirin. Üzerine büyükçe bir tabak ya da tepsi koyarak ters çevirin.Ardından servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder