TARAK TATLISI TARİFİ


Tarak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru İçin:

  • 1 adetyumurta
  • 1 çay bardağışeker
  • 100 gramoda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağıirmik
  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 1 çay bardağıhindistan cevizi
  • 1 çay bardağıyoğurt
  • 1 paketvanilya
  • 1 çay kaşığıkabartma tozu
  • 2,5 su bardağıun(Aldığı Kadar)

    İç Malzemesi İçin:

  • 1 kaseceviz

    Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağışeker
  • 3,5 su bardağısu
  • 1 yemek kaşığılimon suyu

    Tarak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın.
    2. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatın. Limon suyunu sıkıp altını kapatın.
    3. Hamuru için: Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve kontrollü br şekilde unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde açın. İçine ceviz koyarak tarak yardımıyla şekli verin.
    5. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti ilave edin.
    6. Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar