Tarak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyumurta
- 1 çay bardağışeker
- 100 gramoda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağıirmik
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 1 çay bardağıhindistan cevizi
- 1 çay bardağıyoğurt
- 1 paketvanilya
- 1 çay kaşığıkabartma tozu
- 2,5 su bardağıun(Aldığı Kadar)
Hamuru İçin:
- 1 kaseceviz
İç Malzemesi İçin:
- 3 su bardağışeker
- 3,5 su bardağısu
- 1 yemek kaşığılimon suyu
Tarak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatın. Limon suyunu sıkıp altını kapatın.
- Hamuru için: Bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve kontrollü br şekilde unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde açın. İçine ceviz koyarak tarak yardımıyla şekli verin.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan 2 dakika sonra şerbeti ilave edin.
- Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder