TAM ÖLÇÜLÜ PROFİTEROL TARİFİ


Tam Ölçülü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:

  • 200 ml.su
  • 100 grammargarin
  • 150 gramun
  • 1/2 çaytuz
  • 1 çay kaşığışeker
  • 3-4 damla limonun suyu
  • 4 adet yumurta

    Pastacı kreması için:

  • 4 adetyumurta sarısı
  • 2 su bardağısüt
  • 5 yemek kaşığınişasta
  • 3/4 su bardağıtoz şeker
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 paketvanilya

    Sosu için:

  • 1 litresüt
  • 80 gramun
  • 30 gramkakao
  • 250 gramtoz şeker
  • 1 paketvanilya
  • 50 grammargarin

Tam Ölçülü Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

    Hamurun yapılışı için:

  1. Su, margarin, tuz,şeker ve limon suyu kaynatılır. Kaynayan karışıma un ilave edilir ve 3 dakika kavrulur. Hamur biraz soğuduktan (ılık)sonra yumurtalar yedirilir.
  2. Karışımı sıkma torbasına koyup yuvarlak sıkılır. Sıktığımız hamurun uçlarını elimizi ıslatıp parmak ucu ile düzeltilir. Önceden ısıtılmış 175 derecede 20 dakika pişirilir.

    Sosun yapılışı için:

  1. Un, kakao ve şeker harmanlanıp karıştırılır. Süt kaynatılır ve içine harmanlanan karışım dökülüp sos kıvamı olana kadar karıştırılır.
  2. Daha sonra doğranmış çikolata ilave edilir. Eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir. En son olarak vanilya ilave edilir.

    Kremanın yapılışı:

  1. Yumurta sarısı ve şekeri çırpılır. Nişasta ekleyip çırpmaya devam edilir. Diğer tarafta süt ısıtılır. Isıttığımız sütü yumurtalı karışıma bir yandan çırparken bir kepçe ile yavaş yavaş eklenir.
  2. Sonra üzerine alıp kıvam alana kadar pişirilir. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağını ekleyip ilk sıcaklığı gidene kadar karıştılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğumasını beklenir.
  3. Soğuduktan sonra sıkma torbasına alıp yaptığımız top bezeleri yarım kesip içine doldurulur. Üzerine yaptığımız çikolata sosu gezdirilir.
  4. Çikolata sos fazala gelecek onu bir kaba alıp servis ettiğiniz porsiyonların üzerine ekleyerek kullanılır.  Afiyet olsun.

Yorumlar