Tam Ölçülü Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
200 ml.su
100 grammargarin
150 gramun
1/2 çaytuz
1 çay kaşığışeker
3-4 damla limonun suyu
4 adet yumurta
Pastacı kreması için:
4 adetyumurta sarısı
2 su bardağısüt
5 yemek kaşığınişasta
3/4 su bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıtereyağı
1 paketvanilya
Sosu için:
1 litresüt
80 gramun
30 gramkakao
250 gramtoz şeker
1 paketvanilya
50 grammargarin
Tam Ölçülü Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamurun yapılışı için:
- Su,
margarin, tuz,şeker ve limon suyu kaynatılır. Kaynayan karışıma un
ilave edilir ve 3 dakika kavrulur. Hamur biraz soğuduktan (ılık)sonra
yumurtalar yedirilir.
- Karışımı sıkma torbasına koyup
yuvarlak sıkılır. Sıktığımız hamurun uçlarını elimizi ıslatıp parmak ucu
ile düzeltilir. Önceden ısıtılmış 175 derecede 20 dakika pişirilir.
Sosun yapılışı için:
- Un,
kakao ve şeker harmanlanıp karıştırılır. Süt kaynatılır ve içine
harmanlanan karışım dökülüp sos kıvamı olana kadar karıştırılır.
- Daha sonra doğranmış çikolata ilave edilir. Eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir. En son olarak vanilya ilave edilir.
Kremanın yapılışı:
- Yumurta
sarısı ve şekeri çırpılır. Nişasta ekleyip çırpmaya devam edilir. Diğer
tarafta süt ısıtılır. Isıttığımız sütü yumurtalı karışıma bir yandan
çırparken bir kepçe ile yavaş yavaş eklenir.
- Sonra
üzerine alıp kıvam alana kadar pişirilir. Ocaktan alınca vanilya ve
tereyağını ekleyip ilk sıcaklığı gidene kadar karıştılır. İlk sıcaklığı
çıkınca üzerine değecek şekilde streçle kapatın. Soğumasını beklenir.
- Soğuduktan
sonra sıkma torbasına alıp yaptığımız top bezeleri yarım kesip içine
doldurulur. Üzerine yaptığımız çikolata sosu gezdirilir.
- Çikolata sos fazala gelecek onu bir kaba alıp servis ettiğiniz porsiyonların üzerine ekleyerek kullanılır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder