Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
Fırın Sütlaç Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirme
işlemini, alüminyum folyodan hazırlanan ısıya dayanıklı porsiyonluk
kaplarda da gerçekleştirebilirsiniz. Fırın tepsisine ısıya dayanıklı
pişirme kaplarının yarısını geçmeyecek kadar su eklemeye özen gösterin.
Fırında pişirme işlemi esnasında kaynamakta olan suyun sütlaçların
üzerine değmemesi oldukça önemli.Fırının ızgara bölümünü
çalıştırabilirsiniz.
Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğuk
süt ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Bir çırpma teliyle toz
şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte
kaynamaya bırakın.Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.Haşlanan pirinçleri ocaktan alın.1-2 dakika kadar kaynayan şekerli süte haşlanmış pirinçleri ilave edin.Yumurta sarısını, buğday nişastası ve su ilavesiyle ayrı bir kabın içerisine alın.Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.Yumurta sarısının kesilmemesi için; kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı ılıştırın.Hazırladığınız yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine azar azar katıp hızlıca karıştırın.Kıvam alan sütlacı, ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde boşaltın.Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden
tepsiye alın.Fırına verdiğiniz sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20,25 dakika kadar pişirin.Fırından bir mutfak eldiveni yardımıyla çıkardığınız sütlaç kaselerini,
oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra
sevdiklerinizle paylaşın.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder