Yumurtasız Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boyrendelenmiş havuç
- 2 yemek kaşığıbal
- 1 çay bardağıpekmez
- 1 çay bardağızeytinyağı
- 3/4 su bardağısüt
- 2,5 - 3 su bardağıtam buğday unu
- 1 paketkabartma tozu
- 1 tatlı kaşığıtarçın
- 1 çay kaşığıtoz zencefil
- 1 avuçceviz içi
Yumurtasız Havuçlu Kek Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz
içerisine light süt ilave edebilir, fındık içi, kuru üzüm gibi farklı
malzemelerle tatlandırabilirsiniz. Baharatlı tatlardan hoşlanıyorsanız
yenibahar gibi farklı baharatlar ekleyerek de tarifimizi
deneyebilirsiniz. Burada kuru ve yaş malzemeleri ayrı ayrı karıştırmaya
özen göstermeniz gerekiyor. İlk aşamada sıvı malzemeleri iyi bir şekilde
çırparsanız kekiniz tam dilediğiniz gibi kabaracaktır. Havuçların fazla
sularını sıkmamızın sebebi pişerken fazla sularını harca bırakmamaları
ve harcın kıvamını bozmamaları.
Yumurtasız Havuçlu Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.
Yumurtasız Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine bal, pekmez, zeytinyağı ve sütü ilave edin. Güzelce çırpın.
- Rendelenmiş havuçları bir temiz tülbentin üzerine aktarın ve fazla sularını sıkın. Hafifçe unlayın.
- Ayrı bir kabın içine un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili eleyin. Üzerine ceviz içini de ilave ederek güzelce karıştırın.
- Sıvı malzemelerin üzerine ekleyerek spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Son olarak havuçlarını da ekleyin.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek harcınızı aktarın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 35-40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder