Tajin Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gramkuşbaşı kuzu eti
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığızencefil
- 2 adet orta boysoğan
- 1 çay kaşığıkimyon
- 3 dişsarımsak
- 1 çay kaşığıyenibahar
- 1 çay kaşığızerdeçal
- 1,5 su bardağısu
- 1 tatlı kaşığılimon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığıkişniş
- 1 avuçkuru erik
- 1 yemek kaşığıbal
- 1,5 su bardağıet suyu veya tavuk suyu
Eti için:
- 2 su bardağıirmik
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 su bardağısu
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıtuz
Pilavı için:
- 1 su bardağıhaşlanmış nohut
- 300 gramkarışık turşu(salatalık, lahana, havuç)
- 1 kasebal kabağı püresi
Servisi için:
Tajin Tarifinin Pişirme Önerisi
İnce
bulgur yerine kuskus kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz.
Dilerseniz kuru erik ve balı ilave etmeden de etinizi pişirebilirsiniz.
Tajin Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce pilavını hazırlayarak başlayın. Bir tencerenin içerisine irmik ve tereyağını alın. Güzelce kavurmaya başlayın.
- Ardından su, karabiber ve tuzu ilave edin.
- İrmik suyunu çekince ocağın altını kapatın. Kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın.
- Et için; kırmızı soğanları incecik bir şekilde doğrayın. Ardından bir tencerenin içerisine alın ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte sotelemeye başlayın.
- Bu şekilde hafif karamelize olana kadar soteleyin. Ardından etleri ilave edin ve kavurun.
- Üzerine, et suyu ve tüm baharatları, ayrıca sarımsakları da ilave ederek pişmeye bırakın.
- Suyunu iyice çekmeye başlayınca kuru erikleri, bal ve limon kabuğu rendesini de ilave edin ve 5-10 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alıp kapağı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.
- Bir servis kasesinin ya da büyük ve derin bir servis tabağının altına bulguru yayın. Üzerine hazırladığınız etleri ilave edin. Haşlanmış nohut, bal kabağı püresi ve turşularla süsleyin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
Tajin Tarifinin Servis Önerisi
Bal kabağı püresi olmadan da servis edebilirsiniz. Dilerseniz pancar ya da limon turşusuyla da servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder