TAHİNLİ PİDE TARİFİ


Tahinli Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 adetyaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Tahinli Pide Tarifinin Püf Noktası

Pekmez kullanarak sosun nefis bir kıvam almasını sağlayın. Pekmez kullanmazsanız sos hamura yapışır ve dilediğiniz sonucu elde edemezsiniz.Üzerine damak tadınıza göre  bal ceviz de ekleyebilirsiniz.:)

Tahinli Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine 1 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, süt, tuz, sıvı yağ ve mayayı alıp karıştırın.
  2. Bu karışıma unu azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
  3. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalandıktan sonra hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla yuvarlak bir biçimde açın.
  5. Kenarlarını kıvararak şekil verin, tabanının ince olmasına özen gösterin.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine alın.
  7. Bir kabın içinde tahin, pekmez, 1 su bardağı şeker ve yarım su bardağı su ekleyip karıştırın.
  8. Hazırladığınız hamurun ortasına dökün.
  9. Kenarlarına yumurta sarısı sürün, 180 derecelik fırında her yeri pişene kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.

Yorumlar