Tahinli Kesme Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetyufka
- 1 su bardağıtahin
- 1 çay bardağıdövülmüş ceviz içi
- 1 çay bardağıpudra şekeri
- 3-4 yemek kaşığıbal
Tahinli Kesme Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Tahin
de yağlı ama bir tereyağ kokusu da arıyorum derseniz, biraz erimiş
tereyağı da gezdirebilirsiniz yufkalara. Baklava yufkası ile yaparsanız
daha çıtır bir lezzet yakalarsınız ancak o zaman az bile olsa tereyağı
eklemeyin, hafif olsun.
Tahinli Kesme Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yufkalarımızı serip, iki eşit parçaya kesiyoruz.
- Üzerlerine tahin gezdirdiğimiz yufkaları kol böreği şeklinde sarıp, tepsiye yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- Sonra dilim dilim keserek pudra şekeri ya da bal koyup, bol ceviz dökerek hemen çayın yanında servis ediyoruz. Afiyet olusun.
Yorumlar
Yorum Gönder