Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetbaklavalık yufka
- 1/3 su bardağıesmer şeker
- 3 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
- 1/3 su bardağıtoz antep fıstığı
Diğer Malzemeler:
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığıun
- 2 yemek kaşığıtahin
- 2,5 yemek kaşığıtoz şeker
- 500 ml.süt
Tahinli Muhallebi İçin:
Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifinin Püf Noktası
Tahinli muhallebiyi fazlaca içine boca etmeyin. Aynı katmandan bir kaç tane hazırlayın ve muhallebiyi o şekilde bitirin.
Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz daha çıtır çıtır yanık bir tadı olması için 15-20 dakika pişirin.
Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin ve unu hafifçe kavurun.
- Tahini ve şekeri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Sütü azar azar ilave edin. Bu aşamada çırpma teliyle çırparak karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin ve kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Tereyağını eritin.
- Baklavalık hamurun ilk katını tezgaha yerleştirin. Erimiş tereyağını sürün ve esmer şeker serpin.
- Diğer katı üzerine getirin ve toz Antep fıstığı ve tahinli muhallebiden ilave edin.
- Üzerini örtün ve tekrar esmer şeker ilave edin. Tereyağıyla kenarlarını sabitleyin.
- Çok fazla bol bırakmadan rulo şeklinde sarın. 2-3cm'lik yuvarlaklar olacak şekilde bıçakla keserek porsiyonlayın.
- Erimiş tereyağını ruloların çevresine de sürün ve fırınlayın 10-15 dakika sonra nar gibi kızarmış atıştırmalıklarınıza kavuşacaksınız. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine toz Antep fıstığı serperek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder