TAHİNLİ FISTIKLI SARMA TARİFİ

Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifi

Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

    Diğer Malzemeler:

  • 4 adetbaklavalık yufka
  • 1/3 su bardağıesmer şeker
  • 3 yemek kaşığıeritilmiş tereyağı
  • 1/3 su bardağıtoz antep fıstığı

    Tahinli Muhallebi İçin:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığıun
  • 2 yemek kaşığıtahin
  • 2,5 yemek kaşığıtoz şeker
  • 500 ml.süt

Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifinin Püf Noktası

Tahinli muhallebiyi fazlaca içine boca etmeyin. Aynı katmandan bir kaç tane hazırlayın ve muhallebiyi o şekilde bitirin.

Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz daha çıtır çıtır yanık bir tadı olması için 15-20 dakika pişirin.

Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritin ve unu hafifçe kavurun.
  2. Tahini ve şekeri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Sütü azar azar ilave edin. Bu aşamada çırpma teliyle çırparak karıştırın.
  4. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin ve kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  6. Tereyağını eritin.
  7. Baklavalık hamurun ilk katını tezgaha yerleştirin. Erimiş tereyağını sürün ve esmer şeker serpin.
  8. Diğer katı üzerine getirin ve toz Antep fıstığı ve tahinli muhallebiden ilave edin.
  9. Üzerini örtün ve tekrar esmer şeker ilave edin. Tereyağıyla kenarlarını sabitleyin.
  10. Çok fazla bol bırakmadan rulo şeklinde sarın. 2-3cm'lik yuvarlaklar olacak şekilde bıçakla keserek porsiyonlayın.
  11. Erimiş tereyağını ruloların çevresine de sürün ve fırınlayın 10-15 dakika sonra nar gibi kızarmış atıştırmalıklarınıza kavuşacaksınız. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Tahinli Fıstıklı Sarma Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine toz Antep fıstığı serperek servis edin.

Yorumlar