TAHİN HELVALI ÇITIR RULO TARİFİ


Tahin Helvalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yaprakbaklavalık yufka
  • 250 gramtahin helvası
  • 1/2 çay bardağısıvı yağ
  • 1 su bardağıdövülmüş ceviz içi
  • 1/2 su bardağıpudra şekeri
  • 1 su bardağıtahin

Tahin Helvalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırın.
  3. Tahin helvasını çatal yardımıyla ezin.
  4. Cevizleri havanda dövün veya rondodan geçirin.
  5. Nemli bez altında tuttuğunuz baklavalık yufkalardan 1  yaprak alın ve tezgaha serin.
  6. Tezgaha serdiğiniz baklavalık yufkanın üzerine yaklaşık 5-6 yemek kaşığı tahin ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla yayın.
  7. Üzerine çatal ile ezdiğiniz tahin helvasından ve dövülmüş cevizden serpip bir yaprak baklavalık yufkayı üzerine serin.
  8. Dikkatlice rulo haline getirip, diğer yufkalardan da, toplamda 4 adet rulo elde edin.

     
  9. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve fırına verin. 10-12 dakika kadar pişirin.
  10. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Yorumlar