Tahin Helvalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler
Tahin Helvalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Bir kapta sıvı yağ ve tahini karıştırın.
- Tahin helvasını çatal yardımıyla ezin.
- Cevizleri havanda dövün veya rondodan geçirin.
- Nemli bez altında tuttuğunuz baklavalık yufkalardan 1 yaprak alın ve tezgaha serin.
- Tezgaha serdiğiniz baklavalık yufkanın üzerine yaklaşık 5-6 yemek kaşığı tahin ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla yayın.
- Üzerine çatal ile ezdiğiniz tahin helvasından ve dövülmüş cevizden serpip bir yaprak baklavalık yufkayı üzerine serin.
- Dikkatlice rulo haline getirip, diğer yufkalardan da, toplamda 4 adet rulo elde edin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve fırına verin. 10-12 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder