Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
4 adetyumurta
1/2 su bardağıtoz şeker
5 yemek kaşığıun
1/2 çay bardağıirmik
1 paketvanilin
1 paketkabartma tozu
4 damlalimonun suyu
Sütlü Şerbet İçin:
4 su bardağısüt
1 su bardağıtoz şeker
Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Un, irmik, vanilin, kabartma tozu, limonun suyunu da ekledikten sonra tekrardan karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbının içerisine bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Bu sırada bir sos tenceresinde süt ve şekeri ısıtarak şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ve soğutun.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz sütlü şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin.
- Bu sırada toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpın.
- Şerbeti çekmiş ve soğumuş kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
- Son olarak Hindistan cevizini de üzerine serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder