SÜTLÜ ŞERBETLİ TATLI TARİFİ



Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adetyumurta
  • 1/2 su bardağıtoz şeker
  • 5 yemek kaşığıun
  • 1/2 çay bardağıirmik
  • 1 paketvanilin
  • 1 paketkabartma tozu
  • 4 damlalimonun suyu

    Sütlü Şerbet İçin:

  • 4 su bardağısüt
  • 1 su bardağıtoz şeker

    Üzeri İçin:

  • 1 paketkrem şanti
  • 200 ml.süt
  • 1 su bardağıhindistan cevizi

Sütlü Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Un, irmik, vanilin, kabartma tozu, limonun suyunu da ekledikten sonra tekrardan karıştırın.
  3. Yağlanmış kek kalıbının içerisine bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  4. Bu sırada bir sos tenceresinde süt ve şekeri ısıtarak şeker eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın ve soğutun.
  5. Kek fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz sütlü şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin.
  6. Bu sırada toz krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpın.
  7. Şerbeti çekmiş ve soğumuş kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
  8. Son olarak Hindistan cevizini de üzerine serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Yorumlar