Süt Burger Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağısüt
- 1 adetyumurta
- 3 yemek kaşığıtoz şeker
- 1/2 çay bardağısıvı yağ
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
- 1,5 su bardağıun
Hamuru İçin:
- 2 su bardağısüt
- 1 yemek kaşığınişasta
- 2 yemek kaşığıun
- 3 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
- 1 adetyumurta sarısı
- 1 paketvanilya
- 2 yemek kaşığıtoz krem şanti
Kreması İçin:
- 4-5 parçabenmari usulü eritilmiş çikolata
Üzeri İçin:
Süt Burger Tarifinin Püf Noktası
Pişmiş mi diye altına sık sık bakmayın.
Süt Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kremasını hazırlayalım. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısını tencereye alalım.
- Çırpıcıyla güzelce karıştıralım ve ocağa alalım. Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başlayıp koyulduğunda bir tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyelim. Karıştırarak yağın erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
- İlk sıcaklığı çıkıp hafif ılıdıktan sonra iki yemek kaşığı toz krem şantiyi koyup karıştıralım. Süt kokulu kremamız hazır.
- Pankek için derin bir kaba süt, yumurta, şeker, yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım güzelce çırpalım.
- Ne çok koyu olsun ne de çok sıvı. Akışkan bir kıvam alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yaparak çırpalım.
- Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp güzelce ısıtalım.
- Isınan tavaya karıştırdığımız harçtan bir yemek kaşığı dökelim.
- Aralıklarla iki üç tane aynı anda pişirebilirsiniz. Yukarısı göz göz olunca pişmiş demektir.
- Göz göz olan pankeklerimizi ters çevirip diğer yüzünü de pişirelim. Tepsiye alalım.
- Bütün harç bu şekilde bittikten sonra soğuyan pankeklerimizin içine soğumuş kremadan bir iki tatlı kaşığı koyup diğer bir pankekle kapatalım.
- Üzerini benmari usülü erittiğimiz çikolata ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder