Süslü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gramtereyağı
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 2 çay bardağıpudra şekeri
- 1 adetyumurta
- 1 paketkabartma tozu
- 4,5 su bardağıun
- 1 paketbitter çikolata(80 gr)
- 4 yemek kaşığıtoz antep fıstığı
- 5 yemek kaşığıkırık badem
Üzeri için:
Süslü Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Kullanacağınız
tereyağ oda sıcaklığında olmalı. Üstünü süslemek için antep fıstığı ya
da badem yerine dilediğiniz başka bir süsleme de kullanabilirsiniz.
Süslü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve güzelce karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve hafif bir elips şekli vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üstlerine çatalla izler yapın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Çikolatayı benmarı usulü eritin ve soğumuş olan kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batrın. Çikolata donmadan hızlı bir şek,lde antep fıstığına ya da bademe batırın ve donması için bir kenara yerleştirin.
- Bu şekilde tüm kurabiyelerinizi süsleyin ve servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder