Susamlı Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gramtereyağı veya margarin
- 1 adetyumurta
- 1 su bardağıpudra şekeri
- 1 su bardağımısır nişastası
- 3 yemek kaşığıkakao
- 1 paketkabartma tozu
- 3 su bardağıun
- 1 kasesusam
Susamlı Kakaolu Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Unu
kontrollü eklemek önemli. Kakao hamuru kolay sertleştirebiliyor. Ben
2,5 su bardağından biraz fazla un kullandım. Bardak ölçüsüne göre 3 su
bardağı da yeterli olabilir.
Susamlı Kakaolu Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırında
15 dakikadan fazla tutmayın. Çünkü kurabiyelerimiz sonradan
sertleşiyor. Fırından çıkınca fazla yumuşak olması sizi korkutmasın.
Susamlı Kakaolu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta krema kıvamını alana kadar çırpın.
- Mısır nişastasını ve kakaoyu harca ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra hamur kabartma tozunu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Yoğurdunuz hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil verin ve hızlıca susama batırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder