Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifi İçin Malzemeler
Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifinin Püf Noktası
Fındıkların
tamamını birden rondodan geçirmeyin. Azar azar ilave edin. Zeytinyağı
yerine Hindistan cevizi yağı, ceviz yağı, fındık yağı gibi yağlar
kullanabilirsiniz. Tatlandırmak için bal, agave şurubu gibi
alternatifleri de kullanabilirsiniz
Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırın tepsinizin üzerine yağlı kağıt serin ve fındık içlerini üzerine aktarın.
- 200 derecelik fırında fındıkların kabukları hafif hafif çatlayıp, kokusu çıkana kadar kavurun.
- Fındıkları kabuklarından ayırın. Ilıklaşmaları için bir kenara alın.
- Fındıklar
ılıklaştığında bir kısmını rondonun içine alın ve iyice ezilmelerini
sağlayın. Üzerine yağ, tuz, kakao ve Hindistan cevizi şekerini ilave
edin.
- Tüm fındıkları bu şekilde azar azar rondodan
geçirdikten sonra vanilya özütü ilave edin. Çok şekersiz gelmişse bu
aşamada biraz daha Hindistan cevizi şekeri ya da alternatif bir
tatlandırı ilave edin.
- Kremamsı bir kıvam aldığında kavanoza aktarın ve afiyetle tüketin
Yorumlar
Yorum Gönder