SÜRÜLEBİLİR ÇİKOLATA KREMASI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/sekersiz-cikolata-kremasi/ | Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifi

Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağıçiğ fındık
  • 4 yemek kaşığıkakao
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2 yemek kaşığıhindistan cevizi şekeri
  • 1 çay kaşığıvanilya özütü (arzuya göre)
  • 1/2 çay kaşığıtuz

Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifinin Püf Noktası

Fındıkların tamamını birden rondodan geçirmeyin. Azar azar ilave edin. Zeytinyağı yerine Hindistan cevizi yağı, ceviz yağı, fındık yağı gibi yağlar kullanabilirsiniz. Tatlandırmak için bal, agave şurubu gibi alternatifleri de kullanabilirsiniz

Sürülebilir Çikolata Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırın tepsinizin üzerine yağlı kağıt serin ve fındık içlerini üzerine aktarın.
  2. 200 derecelik fırında fındıkların kabukları hafif hafif çatlayıp, kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Fındıkları kabuklarından ayırın. Ilıklaşmaları için bir kenara alın.
  4. Fındıklar ılıklaştığında bir kısmını rondonun içine alın ve iyice ezilmelerini sağlayın. Üzerine yağ, tuz, kakao ve Hindistan cevizi şekerini ilave edin.
  5. Tüm fındıkları bu şekilde azar azar rondodan geçirdikten sonra vanilya özütü ilave edin. Çok şekersiz gelmişse bu aşamada biraz daha Hindistan cevizi şekeri ya da alternatif bir tatlandırı ilave edin.
  6. Kremamsı bir kıvam aldığında kavanoza aktarın ve afiyetle tüketin

Yorumlar