Su Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağısu
- 1,5 su bardağısüt
- 3 yemek kaşığımısır nişastası
- 4 yemek kaşığıtoz şeker
- 2 yemek kaşığıgül suyu
- 1 su bardağıgelincik ya da kızılcık şerbeti
- 1 yemek kaşığımısır nişastası
Sosu için:
- 2 yemek kaşığıpudra şekeri (arzuya göre)
- 2 yemek kaşığıtoz antep fıstığı (arzuya göre)
Üzeri için:
Su Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebiyi hazırlamak için; nişastayı tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp azar azar eklediğiniz süt ilavesiyle kıvamını açın.
- Su ve toz şeker ekleyip pişme esnasında topaklanmaması için hızlıca karıştırın.
- Ön işleme tuttuğunuz muhallebi karışımını ocağa alın. Kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişirme işleminin sonuna doğru gül suyu ekleyin. Göz göz olup koyu bir kıvam almaya başladığında ocaktan alın.
- Servis kabı ya da bardaklarına su tutup fazla sularını süzdürdükten sonra muhallebi karışımını eşit olarak paylaştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar bir kenarda bekletin.
- Sosu için; kızılcık şerbetini küçük bir sos tenceresine alın. Nişasta ilavesiyle kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Hazırladığınız sosu kaselere aldığınız muhallebilerin üzerine eşit olarak paylaştırın. Soğuyup kıvam almaları için buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin.
- Kıvam alan su muhallebilerini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın, arzuya göre ters çevirip pudra şekeri ya da toz Antep fıstığı ilavesiyle ikram edin.
Su Muhallebisi Tarifinin Servis Önerisi
Buzdolabında
soğuttuktan sonra kalıbından ters çevirerek servis tabaklarına
aldığınız muhallebileri, hazırladığınız sos ya da sadece pudra şekeri
ilavesiyle de farklı bir şekilde sunabilirsiniz.Su muhallebisini farklı
meyve sosları ya da çikolata sos eşliğinde de servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder