Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gramfileto tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetdomates
- 1 dişsarımsak
- 1 adetküçük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 1 tatlı kaşığıacı sos (ya da 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber)
- 1 tatlı kaşığıkekik
- 1 çay kaşığıkişniş (arzuya göre)
- 1/4 çay kaşığıkimyon
Soslu Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Zamanınız varsa marinasyon süresini uzatarak tavuk etlerini hazırladığınız sos karışımında, buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Soslu Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Soslu
tavukları arzuya göre ızgara izli tavada ya da yağlı kağıt üzerinde
fırında da pişirebilirsiniz.Marinasyon karışımında yer aldığı için
kızartma işlemi esnasında ekstra yağ kullanmanıza gerek kalmaz.
Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Suda yıkadığınız ve üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini uzun ince şeritler halinde kesin.
- Sos karışımı için; kabuğunu soyduktan sonra rendelediğiniz kuru soğanın suyunu süzdürün. Posa kısmını başka bir yemekte kullanabilirsiniz.
- Kabuğunu soyup uç kısmını aldığınız domatesi rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Kuru soğan suyu ve rendelenmiş domatesi derin bir karıştırma kabına alın.
- Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, acı sos, kekik, kimyon ve kişnişle karıştırın.
- Doğranmış fileto tavuk göğüslerini karıştırma kabına alıp üzerini kapattıktan sonra buzdolabında bekletin.
- Uzun süre dinlenen (vaktiniz varsa en az bir saat en çok bir gece) tavuk etlerini tahta şişlere yatay olarak geçirin.
- Önceden kızdırılmış tava ya da ızgara üzerinde arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin.
- Arzuya göre; kıvırcık marul yaprakları, halka halka kesilmiş kırmızı soğan ve domates dilimleri ilavesiyle ısıtılmış lavaş üzerinde sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder