SOSLU TAVUK ŞİŞ TARİFİ

https://yemek.com/tarif/soslu-tavuk-sis/#.WJRAovmLTIU | Soslu Tavuk Şiş Tarifi

Soslu Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gramkemiksiz tavuk but
  • 1/2 adetportakalın suyu
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1,5 yemek kaşığıyoğurt
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 daltaze biberiye

Soslu Tavuk Şiş Tarifinin Püf Noktası

Portakal suyu ve yoğurt, tavuk etlerinin yumuşacık olmasına yardımcı olacaktır.

Soslu Tavuk Şiş Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz ızgara döküm tavada sık sık çevirerek orta ateşte pişirebilirsiniz.

Soslu Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk butlarını küğ küp doğrayın.
  2. Bir kaseye yoğurt, portakal suyu, zeytinyağı ve bahartaları ekleyin ve karıştırın.
  3. Tavuk butlarını karışıma atın ve her taraflarının iyice bulandığına emin olun. Biberiyelerin yapraklarını da ayırın ve sosla karıştırın.
  4. Sosun içinde 30 dk buzdolabında bekletin.
  5. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  6. Tavukları şişe dizin ve fazla sosu süzmesi için 2-3 dakika kasenin üzerine dizin.
  7. Fırının ızgara teline tavuk şişleri dizin ve 10-15 dakikada bir çevirerek tüm yüzeylerini eşit olarak pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Soslu Tavuk Şiş Tarifinin Servis Önerisi

Izgara telinin kenarlarında pişireceğiniz baharatlı taze patatesleri tavuklarla birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar