SÖĞÜRMELİ KEBAP TARİFİ


Söğürmeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

    Köftesi İçin:

  • 500 gramdana kıyma
  • 1 adetsoğan(rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıkırmızı toz biber
  • 1 avuçmaydanoz(doğranmış)
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ

    Söğürmesi İçin:

  • 6 adetpatlıcan(közlenmiş, doğranmış)
  • 1 adetdomates(közlenmiş, doğranmış)
  • 3 adetyeşil biber(közlenmiş, doğranmış)
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtuz

    Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığıtereyağı(kızdırılmış)

Söğürmeli Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

Geniş bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, baharatlar, maydanoz ve sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırın.Kıymalı harçtan küçük köfteler hazırlayıp kızgın tavada kızartın.Közlenmiş ve kabukları soyulup doğranmış patlıcan, domates ve biberi  bir kaseye aktarın. Zeytinyağı ve tuzla tatlandırıp karıştırın.Servis tabağına önce hazırladığınız közlenmiş sebze ezmesini yayın.  Köfteleri üzerine dizin. Arzuya göre közlenmiş domates ve patlıcanla süsleyin.Son olarak  kebabın üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Yorumlar