Selanik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağımısır unu
- 2 su bardağıun
- 2 adetyumurta
- 1 çay bardağısıvı yağ
- 1 çay bardağıtoz şeker
- 1 çay bardağıhindistan cevizi
- 1 çay kaşığıkarbonat
- 2 su bardağışeker
- 3 su bardağısu
Selanik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri bir kaba ekleyin ve yoğurun. Un az gelirse elinize yapışırsa biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Yoğurulup yuvarlanan hamur fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Şeker ve su ile şerbeti hazırlayın. Ilık olan şerbeti ılık olan tatlılar ile buluşturun. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder