ŞEKERSİZ YAĞSIZ KAKAOLU MUFFİN EN FİT TATLI TARİFİ

https://yemek.com/tarif/sekersiz-yagsiz-kakaolu-muffin | Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin Tarifi

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boyolgun muz
  • 2 adet orta boyolgun avokado
  • 3 yemek kaşığıpekmez
  • 4 yemek kaşığıbal
  • 2 çay kaşığıvanilya özü
  • 1 çay kaşığıtarçın
  • 1 adetyumurta
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1,5 su bardağıtam buğday unu
  • 2 yemek kaşığıkakao
  • 1/2 çay kaşığıtuz

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin Tarifinin Püf Noktası

Tam buğday unu yerine yulaf unu, badem unu gibi daha farklı unlar kullanarak da tarifinizi hazırlayabilirsiniz. Ancak bu tarz unları kullandığınızda miktarında değişimler olacaktır. Ununuz eksik gelirse mutlaka ekleme de bulunun. Pekmez ya da bal yerine agave, akçaağaç şurubu kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi şekeri de harika bir alternatif olacaktır. Kekinizin daha ağızda dağılan bir kek olmasını istiyorsanız içine 2 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz. Daha yoğun çikolata ve kakao tadı istiyorsanız %99 bitter çikolata ya da bitter damla çikolata ilave edebilirsiniz.

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin Tarifinin Pişirme Önerisi

Fırınların performansları birbirinden farklıdır. Bu nedenle muffinlerinizin pişip pişmediğini belli aralıkla mutlaka kontrol edin.

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine ununuzu eleyin.
  2. Üzerine tarçın, kakao, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
  3. Muzların kabuklarını soyun. Avokadoların çekirdeklerini ve kabuklarını çıkartın.
  4. Muz ve avokadoları mutfak robotunun içine alın. Kremamsı bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  5. Daha sonra içerisine vanilya özütü, yumurta, bal ve pekmezi ekleyerek mutfak robotunu yeniden çalıştırın.
  6. Tüm malzemeler birbiriyle karışınca mutfak robotunu durdurun.
  7. Avokadolu-muzlu karışımı kuru malzemelerin üzerine spatula yardımıyla aktarın ve alttan üste doğru güzelce karıştırın.
  8. Ardından muffin kaplarına harcı paylaştırın. Daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  9. Çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

Yorumlar