ŞEKERPARE TARİFİ


Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 bardakun
  • 5 çorba kaşığıirmik
  • 1 paketmargarin(ya da tereyağı)
  • 2 adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1 bardakpudra şekeri (ya da toz şeker)
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 paketvanilya

    Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağıtoz şeker
  • 3,5 su bardağısu

Şekerpare Tarifinin Püf Noktası

Eğer hamurunuz biraz cıvık kalırsa şekerpareler fırında yayılabilir. O yüzden yumuşaklığını iyi ayarlamak gerekir.

Şekerpare Tarifinin Pişirme Önerisi

Çabuk yanma riskine karşı, ara sıra fırını kontrol etmenizde fayda var. Üzeri kızarınca çıkarınız.

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 3,5 su bardağı şeker ve su ile şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
  2. Oda sıcaklığında erimiş olan yağın içerisine un, irmik, yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  3. Yağlı kağıt serilmiş büyük boy tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil vererek dizin.
  4. Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürün.
  5. Son olarak bir çatal yardımı ile üzerine hafif çizikler atın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  7. Şekerpareleri 2-3 dakika bekletip, sıcak şekerparelerin üzerine, soğuk şerbeti dökün.
  8. En az 2 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şekerpare Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine antep fıstığı serpiştirerek süsleyebilirsiniz.

Yorumlar