Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 4 bardakun
- 5 çorba kaşığıirmik
- 1 paketmargarin(ya da tereyağı)
- 2 adetyumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 bardakpudra şekeri (ya da toz şeker)
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
- 3,5 su bardağıtoz şeker
- 3,5 su bardağısu
Şerbeti için:
Şekerpare Tarifinin Püf Noktası
Eğer hamurunuz biraz cıvık kalırsa şekerpareler fırında yayılabilir. O yüzden yumuşaklığını iyi ayarlamak gerekir.
Şekerpare Tarifinin Pişirme Önerisi
Çabuk yanma riskine karşı, ara sıra fırını kontrol etmenizde fayda var. Üzeri kızarınca çıkarınız.
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 3,5 su bardağı şeker ve su ile şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığında erimiş olan yağın içerisine un, irmik, yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük boy tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil vererek dizin.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürün.
- Son olarak bir çatal yardımı ile üzerine hafif çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Şekerpareleri 2-3 dakika bekletip, sıcak şekerparelerin üzerine, soğuk şerbeti dökün.
- En az 2 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekerpare Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz üzerine antep fıstığı serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder