Şeftalili Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramun
- 250 gramtereyağı
- 1 adetyumurta
- 1 adetyumurta sarısı
- 2 gramtarçın
- 1/2 su bardağışeker
- 1 paketvanilin
- 1 paketkabartma tozu
Kurabiye Hamuru İçin:
- 5 adetşeftali
- 1 çay kaşığıtarçın
- 1 yemek kaşığıesmer şeker
- 1/2 adetlimon suyu
Şeftali Püresi İçin:
Şeftalili Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Tereyağını soğuk kullanmak ağızda dağılan kurabiyeler yapmanıza yardımcı olacaktır.
Şeftalili Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftalilerin kabuklarını soyun ve iri iri olacak şekilde dilimleyin.
- Şeftalileri limon suyu ve şekerle ovun. Tencereye yerleştirin ve iyice yumuşayana kadar pişirin.
- El blenderı yardımıyla püre kıvamına getirin.
Şeftali Püresinin Hazırlanışı:
- Unu geniş bir kaba eleyin. Soğuk tereyağını una harmanlayın.
- Tereyağı iyice unla karışınca diğer malzemeleri de ilave edin ve iyice yoğurun.
- Hamura dikdörtgen şekil verin ve streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- Dinlenen hamuru hafif unlu tezgahta merdane yardımıyla inceltin.
- Kullanacağınız kurabiye kalıbının en küçük boyu ve 2 boy büyüğünü hazırlayın.
- Kurabiyerin yarısının ortasını küçük kurabiye kalıbı ile kesin, diğerlerini öylece bırakın.
- Fazla renk almadan fırında 8-10 dakika pişirin.
- Fırından
çıkıp soğuyunca kurabiyelerin küçük boy aparatla kesilmemiş olan yüzüne
şeftali püresi sürün. Ortası delik olan kurabiye katlarından biri ile
kapatın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Şeftalili Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi
Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder