Pratik Şeftalili Crumble Tarifi İçin Malzemeler
- 420 gramun
- 200 gramşeker
- 230 gramsoğuk tereyağı
- 5 adetşeftali
- 2 çorba kaşığılimon suyu
- 30 grammısır nişastası
- 35 gramyulaf ezmesi
- 15 gramfındık ezmesi
Pratik Şeftalili Crumble Tarifinin Püf Noktası
Tereyağı soğuk dilimlenmiş halde olmasına dikkat edelim.
Pratik Şeftalili Crumble Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir pişirme kabınızın tabanına o boyutta kesilmiş yağlı kağıt serin.
- Bir çırpma kabına un, şeker, kabartma tozu ve tuzu koyup harmanlayın.
- Tereyağını da ekleyin ve mikserinizin pedal ucuyla tereyağı hamurun içinde kum kıvamını alana dek karıştırın.
- Malzemeden kaşık yardımıyla kalıbın tabanına bastırarak eşit şekilde yayın ve iç harcını hazırlayana kadar kenarda bekletin. (Diğer malzemeleri de hamurun kalan kısmına ekleyip, bekletelim.)
- Bir büyük kapta şeftalileri limon suyuyla karıştırın.
- Ayrı bir yerde nişasta ve şekeri karıştırıp şeftalilere ekleyerek spatulayla harmanlayalım. Kalıbın içerisine dökelim.
- Kalan hamurunuzun tamamını da hamurdan parça parça alarak avucunuzda sıkıp, rastgele parçalar halinde şeftalilerin üzeri tamamen kapanacak şekilde üzerine koyun.
- 190 derecede 45 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Afiyet olsun.
Pratik Şeftalili Crumble Tarifinin Servis Önerisi
Yanında veya üzerinde bir kaşık dondurma ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder