Sebzeli Kiş Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetkabak
- 1 adethavuç
- 1 adetpatates
- 50 gramrendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 tutamkarabiber
- 1 çorba kaşığızeytinyağı
İç Harç İçin:
- 175 gramun
- 100 gramsana margarin(soğuk)
- 20 ml.su
- 1 adetyumurt sarısı
- 8 gramtuz
Kiş Hamuru İçin:
Sebzeli Kiş Tarifinin Püf Noktası
Hamuru dolapta dinlendirmek, hamur açma işleminde daha elastik olmasına yardımcı olur.
Sebzeli Kiş Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz kaşar peynirini harç ile birleştirebilir ve 15 dakika pişirebilirsiniz.
Sebzeli Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kiş hamurunun yapılışı için: Un ve margarini geniş bir kabın içerisinde, margarini elinizke ufalayarak una yedirin.
- Su, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru streç filme sararak dolapta 15 dakika dinlendirin.
- İç Harcın Hazırlanması: Kabak, patates ve havucu hepsi aynı boyda olacak şekilde küp küp doğrayın.
- Tavayı ısıtın ve ısınan tavaya zeytinyağını ekleyin. Küp küp doğradığınız sebzeleri önce patates ve havuçtan başlamak üzere soteleyin.
- Karabiber ve tuz ekleyerek aromalandırın.
- Fırını 175 dereceye ayarlayın.
- Dinlenen kiş hamurunu unladığınız tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın.Fırın kabınızdan büyük bir bardak yardımı ile kesin.
- Fırın kaplarınızı yağlayarak kiş hamurunuzu yerleştirin. Hamurun taban kısmına çatal yardımı ile minik delikler açın.
- Harcınızı kaşık yardımı ile hamurunuza doldurun.
- Harcı doldurup 10 dakika pişirin. Tepsiyi çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edin.
- 5 dakika sonra fırından çıkarın ve dilediğiniz yeşillikle süsleyin, biz frenk soğanını tercih ettik. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Sebzeli Kiş Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine dereotu serperek renklendirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder