SATAY SOSLU TAVUK TARİFİ

https://yemek.com/tarif/satay-soslu-tavuk/ | Satay Soslu Tavuk Tarifi

Satay Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg.tavuk göğsü
  • 20 adetçöp şiş

    Dip sos için:

  • 3 yemek kaşığıfıstık ezmesi
  • 3 yemek kaşığısoya sosu
  • 1 yemek kaşığıbalık sosu
  • 1/2 su bardağısıcak su
  • 1,5 yemek kaşığıesmer şeker
  • 1 çay kaşığıköri
  • 1 çay kaşığıpaprika biber
  • 1/2 su bardağıyer fıstığı
  • 1/2 çay kaşığısarımsak tozu

    Marinasyon için:

  • 3 yemek kaşığısoya sosu
  • 1/3 su bardağıhindistan cevizi sütü
  • 2 çay kaşığıköri
  • 2 yemek kaşığıbalık sosu(marketlerde satılır)
  • 2 dişsarımsak
  • 3 çay kaşığıesmer şeker
  • 1/2 çay kaşığızerdeçal
  • 1/2 çay kaşığıkişniş
  • 1/4 çay kaşığıbeyaz biber
  • 1/4 çay kaşığıtoz paprika

Satay Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü, 1,5-2 cm uzunluğunda, 1 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.
  2. Marinasyon malzemelerini derin bir kabın içerisine alın ve harmanlayın.
  3. Minik parçalara böldüğünüz tavukları marinasyona ekleyin ve malzemeler tavuk parçalarının her tarafına bulaşıncaya kadar karıştırın. Üzerini streçleyin ve 30 dakika buzdolabında marine olsun.
  4. Bu arada dip sosu hazırlayın. Bütün malzemeleri ufak bir sos tenceresine alın, kısık ateşte, kalınlaşana kadar 10 dakika civarı pişirin.
  5. Marine olan tavukları, ister ızgarada ister tavada her iki yüzünü de 4-5 dakika boyunca pişirin.
  6. Dip sosu küçük bir kaseye, tavukları da hemen yanında bir servis tabağına alarak sunuma hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar