
Satay Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg.tavuk göğsü
- 20 adetçöp şiş
- 3 yemek kaşığıfıstık ezmesi
- 3 yemek kaşığısoya sosu
- 1 yemek kaşığıbalık sosu
- 1/2 su bardağısıcak su
- 1,5 yemek kaşığıesmer şeker
- 1 çay kaşığıköri
- 1 çay kaşığıpaprika biber
- 1/2 su bardağıyer fıstığı
- 1/2 çay kaşığısarımsak tozu
Dip sos için:
- 3 yemek kaşığısoya sosu
- 1/3 su bardağıhindistan cevizi sütü
- 2 çay kaşığıköri
- 2 yemek kaşığıbalık sosu(marketlerde satılır)
- 2 dişsarımsak
- 3 çay kaşığıesmer şeker
- 1/2 çay kaşığızerdeçal
- 1/2 çay kaşığıkişniş
- 1/4 çay kaşığıbeyaz biber
- 1/4 çay kaşığıtoz paprika
Marinasyon için:
Satay Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü, 1,5-2 cm uzunluğunda, 1 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.
- Marinasyon malzemelerini derin bir kabın içerisine alın ve harmanlayın.
- Minik parçalara böldüğünüz tavukları marinasyona ekleyin ve malzemeler tavuk parçalarının her tarafına bulaşıncaya kadar karıştırın. Üzerini streçleyin ve 30 dakika buzdolabında marine olsun.
- Bu arada dip sosu hazırlayın. Bütün malzemeleri ufak bir sos tenceresine alın, kısık ateşte, kalınlaşana kadar 10 dakika civarı pişirin.
- Marine olan tavukları, ister ızgarada ister tavada her iki yüzünü de 4-5 dakika boyunca pişirin.
- Dip sosu küçük bir kaseye, tavukları da hemen yanında bir servis tabağına alarak sunuma hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder