Satay Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 kg.tavuk göğsü
20 adetçöp şiş
Dip sos için:
3 yemek kaşığıfıstık ezmesi
3 yemek kaşığısoya sosu
1 yemek kaşığıbalık sosu
1/2 su bardağısıcak su
1,5 yemek kaşığıesmer şeker
1 çay kaşığıköri
1 çay kaşığıpaprika biber
1/2 su bardağıyer fıstığı
1/2 çay kaşığısarımsak tozu
Marinasyon için:
3 yemek kaşığısoya sosu
1/3 su bardağıhindistan cevizi sütü
2 çay kaşığıköri
2 yemek kaşığıbalık sosu(marketlerde satılır)
2 dişsarımsak
3 çay kaşığıesmer şeker
1/2 çay kaşığızerdeçal
1/2 çay kaşığıkişniş
1/4 çay kaşığıbeyaz biber
1/4 çay kaşığıtoz paprika
Satay Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü, 1,5-2 cm uzunluğunda, 1 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.
- Marinasyon malzemelerini derin bir kabın içerisine alın ve harmanlayın.
- Minik
parçalara böldüğünüz tavukları marinasyona ekleyin ve malzemeler tavuk
parçalarının her tarafına bulaşıncaya kadar karıştırın. Üzerini
streçleyin ve 30 dakika buzdolabında marine olsun.
- Bu
arada dip sosu hazırlayın. Bütün malzemeleri ufak bir sos tenceresine
alın, kısık ateşte, kalınlaşana kadar 10 dakika civarı pişirin.
- Marine olan tavukları, ister ızgarada ister tavada her iki yüzünü de 4-5 dakika boyunca pişirin.
- Dip sosu küçük bir kaseye, tavukları da hemen yanında bir servis tabağına alarak sunuma hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder