SARIYER BÖREĞİ TARİFİ


Kolay Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-20 adetbaklavalık yufka

    İç harcı için:

  • 500 gramkıyma
  • 2 adet büyük boysoğan
  • 2-3 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığıyenibahar
  • 1/2 çay kaşığıtarçın
  • 2 yemek kaşığıkuş üzümü

    Sosu için:

  • 50-60 gramtereyağı
  • 4 yemek kaşığısüt

Kolay Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma kendi yağında kavrulur. Soğan rondodan geçirilir,kıymaya eklenir. Baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır.
  2. 3 adet baklava yufkası üst üste konur. Kısa kenara bolca kıymalı harçtan yayılır. Yufka sarılarak rulo yapılır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. İç harç bitene kadar yufkalar üçerli sarılmaya devam edilir. Tepside dipdibe dizilir.
  3. Geniş ve keskin bir bıçakla bütün yufkalar aynı anda 2-3 parmak genişliğinde kesilir. Üzerine heryere gelecek şekilde sos boca edilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  4. Ardından çıkarılıp dilimlenerek servis edilir. Afiyetler olsun!

Yorumlar