Kolay Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için:
50-60 gramtereyağı
4 yemek kaşığısüt
Kolay Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma kendi yağında kavrulur. Soğan rondodan geçirilir,kıymaya eklenir. Baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır.
- 3
adet baklava yufkası üst üste konur. Kısa kenara bolca kıymalı harçtan
yayılır. Yufka sarılarak rulo yapılır, yağlı kağıt serili fırın
tepsisine yerleştirilir. İç harç bitene kadar yufkalar üçerli sarılmaya
devam edilir. Tepside dipdibe dizilir.
- Geniş ve keskin
bir bıçakla bütün yufkalar aynı anda 2-3 parmak genişliğinde kesilir.
Üzerine heryere gelecek şekilde sos boca edilir. Önceden ısıtılmış 200
derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
- Ardından çıkarılıp dilimlenerek servis edilir. Afiyetler olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder