Şapkalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin:
1 adetrendelenmiş soğan(suyunu sıkıp kenara ayırın)
2 dişsarımsak
650 gramdana kıyma
1 adetyumurta
4 yemek kaşığıekmek kırıntısı
1 adetsoğanın suyu
3 yemek kaşığıbarbekü sos
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkimyon
2-3 daltaze kekik
Şapkalı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlı patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Köfteyi
hazırlamak için; bir tavada sıvı yağını kızdırın ve rendelenmiş soğan
ve sarımsağı soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Geniş
bir kapta kıymayı, yumurtayı, sotelediğiniz soğan ve sarımsağı, ekmek
kırıntılarını, soğanın suyunu, barbekü sosunu, tuz, karabiber, kimyon ve
taze kekiği birleştirip, tüm malzemeler birbirine karışana dek yoğurun.
- Muffin kalıbını sıvı yap ile yağlayın ve fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Hazırladığınız kıymalı harçtan parçalar alın ve yuvarlayıp muffin kalıbını tam dolduracak şekilde yerleştirin.
- Köfteleri ısınmış olan fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Haşlanmış
ve hafif ılık olan tatlı patateslere yumurta, krema, rendelenmiş
parmesan peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana
kadar blenderdan geçirin. Hazırlamış olduğunuz tatlı patates püresini
sıkma poşetine alın. Köfteler pişerken buzdolabında muhafaza edin.
- 20
dakika sonunda pişen köfteleri fırından çıkarın ve hazırladığınız tatlı
patates püresinden köftelerin üzerine şekil vererek sıkın.
- Bu şekilde fırında 15 dakika daha pişirin.
- Şapkalı köfteleri servis tabağına alın. Üzerine barbekü sos ve taze kekik yaprakları serpiştirerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder