ŞAKŞUKA TARİFİ

https://yemek.com/tarif/saksuka/ | Şakşuka Tarifi

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetorta boy patlıcan
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 2 dişsarımsak
  • 2 adetorta boy yeşil biber
  • 2 adetbüyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/4 demetmaydanoz
  • 1 su bardağısıcak su

    Patlıcanları kızartmak için:

  • 1 su bardağızeytinyağı

Şakşuka Tarifinin Püf Noktası

Mümkün olduğunca çekirdeksiz ve körpe patlıcan kullanmaya özen gösterin.Kızartma işlemi öncesinde doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletecekseniz suları süzüp kağıt havlu üzerinde kuruladıktan sonra kızartmaya özen gösterin.

Şakşuka Tarifinin Pişirme Önerisi

Patlıcanları ayçiçek ve zeytinyağını karıştırdığınız kızgın yağda ya da fritözde de kızartabilirsiniz.

Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sap ve uç kısımlarını kestiğiniz patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  2. Kabuklarını soyup, çekirdeklerini aldığınız domatesleri küp şeklinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın.
  3. Kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın, sarımsağı incecik kıyın. Servisinde arzuya göre yer vereceğiniz maydanozu incecik kıyın.
  4. Patlıcanları kızartmak için zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları, kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde bekletin.
  5. Şakşukanın sosu için; zeytinyağını ayrı bir sos tavasında kızdırın. Küçük parçalar halinde doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  6. Yeşil biberleri katıp soteleme işlemini sürdürün. Domates salçası ve doğranmış domatesleri ekledikten sonra suyunu çekene kadar sosu kısık ateşte pişirin.
  7. Sosun kıvamını açmak için sıcak su ve tuzu ilave edip, kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
  8. Koyu bir hal alan sosu kızarmış ve kenarda bekleyen patlıcanlarla harmanladıktan sonra soğuk ya da ılık olarak servis edin. Arzuya göre ince kıyılmış maydanozla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar