Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 su bardağısüt
- 1/2 su bardağızeytinyağı
- 1 adetrendelenmiş limon kabuğu
- 2,5 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
- 1 yemek kaşığıtereyağı
Kek kalıbını yağlamak için:
Sade Kek Tarifinin Püf Noktası
Kekin iyi kabarması için aralarda fırın kapağını açmayın. Tereyağı kalıbın yapıştırmamasını sağlayacaktır. Keki dinlendirdikten sonra dilimleyin.
Sade Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Keki, muffin gibi porsiyonluk kaplarda da pişirebilirsiniz
Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
- Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin.
- Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dinlenen keki, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkartın.
- Dilimledikten sonra servis edin. çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.:)
Yorumlar
Yorum Gönder